Det är lätt att bli medlem

Att bli medlem

Det enda du behöver göra för att bli medlem är att fylla i en ansökan om medlemskap. Om vi får din ansökan före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad.

Du behöver ha en e-legitimation för att kunna skicka din ansökan här. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa oss på 08-723 44 00 så hjälper vi dig.

Logga in i våra e-tjänster

Med våra e-tjänster kan du som är medlem enkelt hantera allt som rör ditt medlemskap, din ersättning och din betalning.

Om du upplever problem när du ska använda våra e-tjänster rekommenderar vi att du provar en annan webbläsare som stödjs av vår webbplats. Google Chrome, Edge, Firefox och Safari är exempel på sådana webbläsare.

MINA SIDOR

Sök ersättning, fyll i dina tidrapporter, kommunicera med din handläggare.

MITT MEDLEMSKAP

Se dina inbetalningar och ditt OCR-nummer. Uppdatera dina kontaktuppgifter.

BankID

För att logga in till våra e-tjänster behöver du en giltig e-legitimation (BankID) på din dator, smartphone eller surfplatta. Den använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du skaffar e-legitimation via din internetbank eller hos Telia.

 

Nivån på a-kassan blir kvar

Nivån på a-kassan blir kvar. Det meddelade statsminister Ulf Kristersson i samband med regeringsförklaringen i måndags.

Sedan 2020 har Sverige haft tillfälliga regler för arbetslöshetsförsäkringen som bland annat inneburit att taket i a-kassan varit högre. I dagsläget ligger taket på 33 000 kronor, att jämföra med drygt 25 000 kronor innan pandemin.

I valrörelsen har nivån på ersättningen debatterats men nu meddelar regeringen att dagens nivå på a-kassa även ska gälla framgent.

– För att långsiktigt klara lågkonjunkturen måste arbetslinjen värnas och den svenska tillväxtkraften stärkas enligt den tillträdda regeringen. Samtidigt måste den gemensamma välfärden vara pålitlig och därför behåller man dagens nivå, står det i dokumentet.

Små företag behöver lättnader

I regeringsförklaringen lyfter man även att svenska företag – inte minst de många små företagen – behöver lättnader från byråkrati och administration. Regeringen ska därför ta ett helhetsgrepp för att långsiktigt förbättra näringslivets förutsättningar. Några exempel som nämns är att 3:12-reglerna ska ses över och förbättras och att en ny produktivitetskommission tillsätts för att göra en samlad analys av den svenska ekonomins konkurrenskraft.

Vidare skriver man att det svenska näringslivet är ett drivhus för välstånd och innovation, men numera också en viktig miljörörelse – världsledande i hållbarhet och grön omställning. Regeringen meddelar att de ska vara en offensiv partner i det arbetet.

– Alla de företagsamma människor som skapar jobb, välstånd och dynamik förtjänar vår respekt. Fri ekonomi och fri företagsamhet är grunden för vårt välstånd, står det i regeringsförklaringen.

Fler nyheter

  • Kallelse till ordinarie föreningsstämma

    SMÅAs ombud kallas till ordinarie föreningsstämma den 22 maj 2025.
    Läs mer
  • Avvikande öppettider under vår och sommar

    Under våren och fram till midsommar infaller flera röda dagar som påverkar våra öppettider. Några utbetalningstillfällen flyttas också från torsdag till fredag.
    Läs mer
  • Stängd dörr, foto Omar González

    När är en företagare arbetslös? SMÅA reder ut begreppen

    Om du blir arbetslös som företagare har du precis som andra rätt till ersättning om du uppfyller ett arbetsvillkor. Har du haft företaget som huvudsaklig sysselsättning måste du lägga det vilande för att få a-kassa alternativt vara helt skild från ditt företag.
    Läs mer
  • Ny TV-serie ”Företagsräddarna” – Ger konkurshotade företag en sista chans

    I den nya TV-serien Företagsräddarna kliver ett team av experter in för att rädda bolag där alla varningslampor blinkar rött – innan det är för sent. Vid behov bidrar även SMÅA med vår expertis till deltagarna i programmet.
    Läs mer
Visa fler nyheter